duminică, 14 noiembrie 2010

Prajitura cu miere

Ingrediente:150 gr zahar,100 gr unt sau margarina,100 gr cicolata menaj neagra,1 budinca de vanilie,500 ml de lapte, 2 linguri cacao,2 linguri mari cu miere ,1 ou,1 lingurita praf de copt,aproximativ 350 gr de faina.

Se pun la topit zaharul, untul si mierea.


Adaugam cele 2 linguri de cacao.
                                                                                        
    
Si oul intreg.Si amestecam usor.

   Adaugam faina cu praful de copt si framantam un aluat neted.
Imparim aluatul in 4 parti,astfel incat sa obtinem 4 foi.
Foile se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se face crema din budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic.
Se imparte budinca si se pune pe fiecare foaie.
Se topeste ciocolata menaj si se face o glazura care pune deasupra.
Se lasa la racit cel putin 4-5 ore,de preferat ar fi sa fie lasata de pe o zi pe alta,foile se vor inmuia si prajitura va fi si mai aromata.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu