vineri, 28 ianuarie 2011

Prajitura cu crema de afine

Ingrediente blat : 5 oua , 5 linguri de zahar , 5 linguri de faina , 2 linguri cacao.
Crema : 1 borcan sau conserva 340 gr afine , 500 gr frisca lichida ( Hulala ) 15 gr amidon , 2 linguri de zeama de lamaie.
Glazura : 150 gr ciocolata amaruie , 150 ml de frisca lichida.


 Afinele se scot din borcan si se pastreaza sucul. La acest suc se adauga cele 15 gr de amidon si 2 linguri de zahar impreuna cu zeama de lamaie.Se fierbe compozitia pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga afinele si se amesteca incet pana se incorporeaza in compozitie.Se lasa la racit.

Frisca se bate tare, in compozitia de frisca se adauga compozitia fiarta si racita cu afine si amesteca usor pana se obtine o crema pufoasa.
Peste blatul de cacao se pune crema si se da la frigider 1 ora.
Apoi se face glazura din 150 gr ciocolata amaruie , 200 ml de frisca lichida .Se topesc impreuna la microunde 2-3 minute si se toarna peste crema si se niveleaza.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu