vineri, 7 ianuarie 2011

Prajitura Valurile Dunarii

O reteta noua de la o colega a mamei mele.

 BLAT : 250 gr margarina ,250 gr zahar, 6 oua intregi , 1 pliculet praf de copt si 200 gr faina, 2 linguri cacao  si 100 gr visine .
Se freaca margarina cu zaharul. Se adauga pe rand cele 6 oua , praful de copt si faina. Se toarna 1/4 din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.In restul compozitiei se adauga cele 2 linguri de cacao se amesteca si se pune in tava peste prima compozitie. Visinele se curata de samburi si se pune peste compozitie dupa care se da la cuptor la foc potrivit 25-30 de minute.

CREMA : 1 ou intreg , 150 gr zahar ,1 budinca de vanilie ,300 ml de lapte , 1 pachet de margarina , 200 gr ciocolata menaj pentru glazura.
Oul impreuna cu zaharul, budinca de vanilie si laptele se fierb si se lasa la racit. Cand este rece se adauga un pachet de margarina si se intinde peste blatul rece.Deasupra se toarna glazura facuta din ciocolata menaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu