sâmbătă, 2 octombrie 2010

Chiftelute in sos de rosii

Ingrediente:1 kg de carne tocata de porc,3-4 felii de paine,o legatura de patrunjel,2 oua,4-5 catei de usturoi,300 gr pasta de rosii,2 lingurite de zahar,vegeta si piper.

Se amesteca intr-un castron mai mare carnea tocata,se inmoaie si se storc bine feliile de paine si apoi se adauga peste carne,se toaca usturoiul marunt si se adauga si el,se amesteca cu cele 2 oua,se pune patrunjelul tocat si se condimenteaza cu vegeta si piper si se lasa 20-30 de minute.Apoi se se fac chiftele din compozitia obtinuta si se pun la fiert sau la prajit.(eu le-am pus la fiert).Cand s-au fiert chiftelele se scot si se scurg bine.


Intre timp pregatim sosul.Amestecam pasta de rosii cu cele 2 lingurite de zahar si punem intr-o cratita pe foc.Condimentam cu vegeta si piper.Fierbem 10 minute,apoi adaugam chiftelele in sosul obtinut si mai lasam 15 minute sa fiarba .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu