Ingrediente : 6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina ,1 pliculet praf de copt.1 pic de crema de lamaie pentru prajituri,2 esente de lamaie,250 ml de lapte rece,2 linguri de zahar pudra,2 linguri cacao,ciocolata menaj.Pentru ornat,bomboane si caramele sugus(din care se fac trandafiri).
Se face un blat din cele 6 oua,zahar si faina,se adauga praful de copt.Se face un sirop din 4 linguri de apa si 2 linguri de zahar puse pe foc,se ia de pe foc si se adauga esentele de lamaie.Se insiropeaza blatul cu siropul obtinut si se face crema(exact cum scrie pe plic).
Se taie blatul in 2 parti sau 3(depinde de marimea tortului),se pune crema si se face o glazura din ciocolata menaj,pe aburi.Se imbraca tortul in glazura obtinuta si se orneaza.Se baga la frigider cel putin 3 ore inainte de consum.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu