Ingrediente:500 gr zahar,500 ml de apa,1 lingurita scortisoara,1 pliculet de praf de copt,3 albusuri,2 linguri miere,2 linguri zahar pudra,faina cat cuprinde.
Caramelizam cele 500 gr de zahar intr-o cratita ,apoi turnam apa in timp ce cratita este pe foc,si luam cratita de pe foc cand obtinem un sirop fin.
In cratita adaugam praful de copt , scortisoara si mierea si amestem bine.Apoi adaugam faina,am pus (dupa ochi),trebuie sa fie putin mai gros ca la chec aluatul,aproximativ 300 grame am pus eu.
Amestecam bine si cu faina,si turnam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se da la cuptor cam 30 de minute .Intre timp facem bezeaua din cele 3 albusuri,batute spuma cu 2 linguri de zahar pudra pe aburi.
Cand este coapta turta dulce se da prin bezea si apoi prin zahar pudra,sau doar prin bezea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu