sâmbătă, 28 august 2010

Tort de zahar ars

Unul dintre deserturile mele preferate,delicios si usor de facut..

Ingrediente pentru blat: 4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina,1 pliculet de praf de copt.
Pentru crema avem nevoie de: 8 oua,1 L de lapte,1 esenta de vanilie,8 linguri de zahar.
Frisca pentru ornat.
Glazura: 150 ml de frisca lichida, 150 gr ciocolata menaj.


Se caramelizeaza intr-o cratita rotunda 4 linguri de zahar,intorcand cratita pentru a ajunge zaharul pe peretii vasului,dupa care se lasa deoparte la racit. ntre timp sa bat ouale intregi cu mixerul,cu zaharul si laptele treptat in timp ce batem continuu,si la sfarsit adaugam esenta de vanilie.Adaugam compozitia asta cratita cu zaharul caramelizat si punem la cuptor pana se coace crema.Dupa ce s-a copt se adauga in cratita peste crema,blatul din cele 4 oua batute spuma cu cele 4 linguri de zahar si cele 4 linguri de faina ,1 praf de copt,si se da la cuptor pana se coace si blatul.Aproximativ 40 de minute.Se scoate cand este gata si se lasa la racit, cand e rece ,se rastoarna cratita astfel incat sa fie crema deasupra,cand este rece se orneaza cu frisca.Se lasa la frigider cel putin 2 ore.

Glazura pentru ornat:  Se pun la microunde pentru 3 minute ciocolata menaj rasa si frisca si se orneaza tortul.














I

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu