sâmbătă, 11 decembrie 2010

Prajitura cu fanta

In sfarsit am reusit sa fac prajitura asta (laudata de multe cunostinte de-ale mele),am si gustat in august prajitura la o prietena si de atunci tot spun ca o pregatesc si eu...Din august pana in decembrie e ceva.. dar vorba aia '' mai bine mai tarziu decat niciodata'' ...Reteta e luata de la o prietena cu cateva modificari de la mine.. din traista ''mosului'' ca tot se apropie Craciunul ...

Ingrediente:5 oua, 1 lamaie,2 plicuri de budinca de vanilie,6 linguri de zahar,500 gr branza dulce( mai cremoasa ), 150 gr margarina delma pentru prajituri ( pastrata la temperatura camerei )1 praf de copt,750 ml de suc Fanta (de care vreti),300 gr de zahar,5 linguri de faina.

Pentru blat: Cele 5 albusuri de bat spuma tare,cu 5 linguri de zahar adaugate treptat,si 5 linguri de faina.Separat se freaca galbenusele cu 150 gr de zahar,coaja de lamaie rasa,suc de lamaie stors,praf de copt si optional puteti pune cacao daca vreti sa iasa blatul negru.Apoi se adauga treptat galbenusurile in compozitie de albusuri si se mixeaza bine.Compozitia se adauga intr-o tava cu hartie de copt si se da la cuptor cam 20 de minute.



Pentru crema: Branza dulce se mixeaza bine cu 150 gr de zahar si cu cele 150 gr de margarina Delma,se rade putina coaja de lamaie si se mixeaza bine.Se pune la rece cel putin o ora.
Pentru crema cu suc Fanta: Se prepara conform instructiunilor de pe plicul de budinca inlocuind laptele cu sucul Fanta.
Peste blat de adauga crema de branza dulce racita cel putin o ora la frigider,dupa care se adauga budinca cu fanta deasupra.
Se lasa la frigider 3-4 ore .







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu