marți, 21 septembrie 2010

Tarta cu prune (si bezea)

Ceea ce este minunat la aceasta tarta este ca se poate face cu mai multe fructe(cirese,visine,mere,piersici,caise,banane,capsuni,zmeura  etc)ISe poate face cu bezea deasupra sau fara,este delicioasa in ambele moduri,am facut 2 tarte cum e si normal si am incercat si cu bezea si fara bezea..

Ingrediente:5 oua,5 linguri de zahar tos,5 linguri de faina,500 grame prune,3 linguri de zahar,1 lingurita scortisoara,1 esenta de rom.Se poate adauga 1 pliculet de praf de copt daca doriti sa creasca,eu nu am pus.

Prima data taiem prunele fasii,le punem intr-un bol si le amestecam cu cele 3 linguri de zahar si cu lingurita de scortisoara.Le punem deoparte.
Separam ouale,batem albusurile spuma,adaugand treptat cele 5 linguri de zahar,pe rand cele 5 galbenusuri,si cele 5 linguri de faina,mixam bine si apoi adaugam esenta de rom tot treptat.

Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina si se adauga compozitia peste care se vor pune prunele.

Se adauga la cuptor pentreu 20-30 de minute.
Arata cam asa.
                                                       Se pudreaza cu zahar.


Daca vreti cu bezea...Bezeaua se face in felul urmator:4 oua se bat spuma tare adaugand treptat 4 linguri de zahar tos,si se toarna deasupra cand prajitura este aproape gata.
Cu bezea arata cam asa:

Se poate pudra si deasupra cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu