Ingrediente pentru aluat:500gr faina
150gr margarina
150gr zahar pudra
1 ou
1 pliculet praf de copt
3 linguri de smantana
Ingrediente pentru umplutura:1 kg mere
zahar(dupa gust)
scortisoara(dupa preferinta)
Mod de preparare:Spalam merele,le curatam de coaja,le dam pe razatoare si le punem intr-o cratita.
Adaugam zaharul,amestecam si le punem pe foc la calit,cand sunt gata le dam de pe foc si le lasam la racit.
Faina,zaharul pudra,praful de copt,oul,margarina si smantana se pun intr-un bol si se framanta o coca,care se imparte in doua parti egale.
Din coca obtinuta intindem doua foi de marimea tavii in care coacem prajitura.
Tava se unge cu ulei.
Se intinde prima foaie in tava peste care adaugam compozitia de mere dupa care se intinde si cea de a doua foaie.
Aluatul se inteapa din loc in loc cu furculita si se unge cu ou.
Prajitura se introduce la cuptor pentru cca 40 minute pana capata o culoare usor aurie.
Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor si o lasam la racit dupa care o pudram cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu