sâmbătă, 28 august 2010

Gulas

Gulasul este o reteta preferata de tatal meu,care saptamana asta mi-a dat de inteles ca vrea Gulas la ceaun,in cazul asta am consultat frigiderul ,el s-a ocupat de taierea lemnelor si de pregatirea ceaunului proaspat cumparat..A fost nevoie sa mergem la cumparaturi dar oricum am izbutit pana in final sa ne satisfacem capriciile culinare.

Ingrediente: 3 cepe,6 cartofi mari,3 ardei grasi,400 gr carne de porc,400 gr carne de vita pentru gulas,1 gulie,3 morcovi, ,patrunjel,3 rosii ,3  cuburi Knorr,sare,piper,3 oua,faina.

In primul rand tocam toate legumele cubulete(ceapa,ardeiul gras,gulia,morcovii si cartofii),si carnea de porc si de vita(daca nu le-ati cumparat gata taiate cubulete).Calim in ceaun sau cratita daca faceti la aragaz,in 3 linguri de ulei carnea taiata cuburi,pana iasa sucul propriu,dupa ce iasa mai lasam cam 10 minute dupa care punem legumele si mai lasam 10 min sa fiarba,dupa care adaugam apa pana umplem vasul/ceaunul.Se fierbe cam 1 ora,depinde de foc,dupa care facem galusti din 3 oua si faina si le punem in cratita,dupa care mai lasam sa fiarba maxim 15 minute.Adaugam patrunjelul tocat si ardei iute tocat(daca va place).Se serveste cu smantana si ardei iute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu