vineri, 8 octombrie 2010

Tort kinder

Tortul meu preferat...cel mai bun pe care l-am mancat pana acum.

Ingrediente: 6 oua,1 pachet de margarina Rama,26 de linguri de zahar,3 pachete de budinca de vanilie,1 plic de praf de frisca,1 l de lapte,4 linguri de nuca macinata,2 linguri de faina,2 linguri de margarina pt uns tava,400 gr de finetti,3 plicuri de ness,250 gr de samburi de nuca,3 pachete de biscuiti,bomboane de decorat.

Se face un blat din 6 albusuri,6 linguri de zahar,4 linguri de nuca macinata si 2 linguri de faina.Se toarna compozitia intr-o tava mai mare unsa cu margarina si cu samburii de nuca pe fundul tavii.Se coace cam 40 de minute.Ser astoarna cu nuca in sus,dupa care se intinde Finetti pe blatul cald,se ia blatul si se pune pe o tava mare si apoi se umple in tava.


Crema: 2 cani de lapte se pun la fiert,si o cana de lapte se freaca galbenusurile ramase cu cele 20 de linguri de zahar si se amesteca bine,si cand a fiert laptele se toarna pe foc,se obtine o budinca mai tare.Dupa care se pune la racit,cand este rece se freaca cu un pachet de Rama.Crema se imparte in 2 parti,intr-o parte adaugam cele 3 linguri de ness,si cealalta parte ramane asa.


Crema de budinca se pune peste blat peste crema de finetti,apoi se inmoaie biscuitii (sau piscoturile) in laptele ramas si se pun peste crema de budinca.


Se adauga apoi partea de crema de ness.Se taie prajitura obtinuta in 2 parti si se pun una peste cealalta.Apoi se pune frisca batuta.Si se orneaza cu bomboane.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu