Ingrediente blat : 6 oua , 12 linguri de zahar , 6 linguri de faina , 3 linguri de cacao , 1 pliculet de praf de copt.
Ingrediente crema : 500 ml de lapte , 1 plic de budinca de vanilie , 1 esenta de rom, 3 pliculete de ness , 100 gr stafide inmuiate in rom 10 minute , 1 pachet de margarina Rama , 6 linguri de zahar pudra, 3 linguri de zahar , 100 ml apa.
Glazura : ciocolata menaj ,sau orice ciocolata ( eu am folosit bomboane de ciocolata pe care nu se mai incumeta nimeni sa le manance ) 3 linguri de ulei.
Mod de preparare : Se separa galbenusurile de albusuri , se bat albusurile spuma tare adaugandu-se treptat cate o lingura de zahar.Se adauga galbenusurile apoi praful de copt amestecat cu faina iar la final cele 3 linguri de cacao.
Se pune intr-o tava mai mare, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de min.
Cand s-a racit , se taie blatul in 2 parti si se pregateste siropul.
Pentru sirop punem pe foc 3 linguri de zahar , 100 de ml de apa cateva minute.Cand il luam de pe foc adaugam romul ramas de la stafide si insiropam bine blatul.
Se toarna crema peste blat, se pune cealalta foaie deasupra si se face o glazura de ciocolata pe aburi cu 3 linguri de ulei.
Evident pe langa prajitura am mai adaugat cate ceva de-ale gurii ca doar nu era sa cinsitim invitatii intarziati doar cu dulcuri..
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu