sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Prajitura cu ness 2

Ingrediente : 4 oua pentru foile de dobos , 5  linguri de faina , 8 linguri de zahar , 2 linguri de cacao.

Ouale se separa , albusurile se bat spuma tare cu zaharul , se amesteca cu galbenusurile, faina si cacao si se coc 2 foi pe fundul tavii pe care punem hartie de copt.



Lasam foile la racit si ne apucam de crema.

Pentru crema avem nevoie de : 750 ml de lapte, 2 pachete de budinca de vanilie , 1 pliculet de ness, 1 pachet de margarina Delma , 4 galbenusuri , 8 linguri de zahar.

Pentru inceput facem budinca conform instructiunilor de pe plic adaugand si galbenusurile frecate cu 4 linguri de zahar .Lasam pe foc si se fierbe budinca 10 minute.
O lasam la racit.Cand este rece , adaugam margarina si nessul si amestecam cu mixerul.

Intindem crema peste prima foaie iar deasupra punem a doua foaie.


Pentru bezea : batem cele 4 albusuri cu cele 8 linguri de zahar pe aburi.
 Adaugam bezeaua peste prajitura si ornam dupa preferinta.





      In mod normal prajitura ar fi trebuit sa stea la rece inainte de a o taia..noi am sarit peste faza asta..





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu