duminică, 13 februarie 2011

Tort cu crema de ness

Ingrediente blat : 10 albusuri, 20 de linguri de zahar, 6 linguri de nuca macinata, 100 gr nuca coapta si maruntita, 2 linguri de faina.

 Albusurile se bat cu zaharul adaugat treptat si faina. Apoi se amesteca si adauga nuca.Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se lasa la cuptor la foc mic 40 de minute.
 Se scoate blatul si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in jumatate pe lungime.


 Ingrediente pentru crema : 10 galbenusuri, 10 linguri de zahar, 3 pliculete de ness, 1 pachet de Rama,100 gr stafide,6 linguri de lapte, 1 plic de praf de  frisca , 125 de ml de lapte.

Se pun pe aburi galbenusurile cu zaharul si laptele si se bat bine pana se ingroasa crema. Se adauga si ness-ul.

 Se lasa crema la racit.Separat se freaca pacehetul de Rama pana devine ca o spuma.Cand s-a racit crema de ness se adauga cate o lingura de crema in margarina frecata bine.Se adauga stafidele.Se umple tortul cu crema obtinuta dupa care se imbraca in frisca batuta cu 125 ml de lapte.Se orneaza dupa preferinta.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu