Pentru ca trebuie sa ne gandim si la iarna,am facut zilele astea zacusca de vinete..Am fost la piata incarcata de bagaje ca furnica lui La Fontaine:)) si m-am apucat de treaba..
Ingrediente: 8 kg de ardei kapia sau gogosari,2 kg de ceapa,5 kg de vinete,1 l de ulei,foi de dafin ,sare,boia,conservant.
Se coc vinetele si ardeii kapia,si se decojesc si se dau prin masina de tocat carne.Separat intr-o cratita mai mare se caleste ceapa taiata pestisori in 250 ml de ulei,peste care se pune 1 lingura de boia,se adauga apoi vinetele si ardeii si se amesteca cu sare si foi de dafin si restul de ulei si se fierbe aproximativ o ora,pana iasa uleiul la suprafata(zice mama).Cand de ia de pe foc,se adauga conservantul si se pune in borcanele spalate si sterilizate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu