sâmbătă, 28 august 2010

Zacusca de vinete

Pentru ca trebuie sa ne gandim si la iarna,am facut zilele astea zacusca de vinete..Am fost la piata incarcata de bagaje ca furnica lui La Fontaine:)) si m-am apucat de treaba..

Ingrediente: 8 kg de ardei kapia sau gogosari,2 kg de ceapa,5 kg de vinete,1 l de ulei,foi de dafin ,sare,boia,conservant.

Se coc vinetele si ardeii kapia,si se decojesc si se dau prin masina de tocat carne.Separat intr-o cratita mai mare se caleste ceapa taiata pestisori in 250 ml de ulei,peste care se pune 1 lingura de boia,se adauga apoi vinetele si ardeii si se amesteca cu sare si foi de dafin si restul de ulei si se fierbe aproximativ o ora,pana iasa uleiul la suprafata(zice mama).Cand de ia de pe foc,se adauga conservantul si se pune in borcanele spalate si sterilizate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu