1 kg de cartofi
1 ou
1 lingurita zahar
1 lingurita de sare
2 lingurite de ulei
350 gr faina
1 kg de prune
Scortisoara
Pesmet 1 pachet mic ~ 300 gr sau gris
Zahar
Prunele se taie in jumatate si se scot samburii si se adauga o lingurita de zahar,sau daca se doresc galusti cu o pruna intreaga in interior puneti pruna pur si simplu in mijlocul aluatului.
Cartofii se pun la fiert in coaja .
Se caleste pesmetul in unt pana isi schimba culoarea se retrage de pe foc si se adauga zahar si scortisoara dupa gust .
Cartofii calzi se zdrobesc ca pentru piure .
Se adauga faina, sarea (1 lingurita), zaharul(1 lingurita) oul si uleiul (2 lingurite)
Se amesteca totul si rezultatul un aluat moale,daca este prea lipicios mai adaugati putina faina.Pe o farfurie cu faina,formati galustile ca sa nu se lipeasca de mana si le puneti intr-o cratita cu apa clocotita.Sunt fierte atunci cand se ''ridica'' la suprafata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu