Mici secrete culinare

Va impartasesc cateva mici trucuri care pot fi utile in bucatarie...

Fructele, rahatul si nuciile folosite la prajituri se trec prin faina, pentru a nu se lasa la baza tavii.


Blatul de tort se coace in primele 5-10 min la foc iute, apoi la foc domol, ceea ce ii va asigura o crestere frumoasa.


Pentru a-si pastra culoarea verde, fasolea pastai si mazarea verde se fierb in vase cu capac, adaugandu-se in apa un varf de cutit de bicarbonat de sodiu.


Spaghetele vor fi mai gustoase daca in apa in care fierb adaugam o foaie de dafin.

Salata verde spalata frunza cu frunza sub jet de apa rece, pusa in punga de plastic si pastrata la rece, poate ramane proaspata 2-3 zile.


Aluatul pentru tarte va fi mai fin si mai gustos daca adaugi in compozitie mar ras.


Capsunile folosite pentru decor trebuie stropite cu alcool sau coniac , ca sa-si mentina savoarea si culoarea
.
Cartofii se fierb la foc incet, deoarece daca focul este prea puternic, ei se vor sfarama la suprafata si vor
ramane tari la mijloc.


Pentru a da un gust mai bun cartofilor, in timpul fierberii acestora se 3-4 catei de usturoi.


Legumele verzi se fierb in vase descoperite, in acest fel pastrandu-si culoarea;


La fierberea legumelor verzi, sarea se adauga intotdeauna la inceput, pentru a nu se pierde vitaminele si sarurile minerale;

Aluaturile de orice fel vor fi mai pufoase daca vor fi lasate la rece timp de o ora


Mamaliga nu va mai face cocoloase daca, inainte de a pune malaiul la fiert, se stropeste cu apa rece;


Bicarbonatul de sodiu sau de amoniu se stinge intotdeauna cu putina zeama de lamaie sau otet, astfel dispare mirosul neplacut.

Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocote, adaugati sare, apoi adaugati malaiul in ploaie putin cata putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Malaiul creste in volum de 3-4 ori.


Albusurile se bat mai repede si spuma va fi mai consistenta daca in castronul respectiv picurati o lingurita zeama de lamaie sau adaugati un strop de sare.
- Cand ati taiat un salam, suprafata bucatii ramase nu-si va schimba culoarea daca o veti acoperi cu o felie de lamaie




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu