sâmbătă, 4 decembrie 2010

Dobos

Ingrediente:4 oua,8 linguri de zahar,8 linguri de faina,8 linguri de zahar,1 pliculet de praf de copt,100 gr zahar,1 pachet de margarina Delma pentru prajituri,3 linguri de cacao,1 esenta de rom,6 linguri de zahar pentru caramelizat.


Pentru foi: Se bat cele 4 albusuri spuma,se adauga zaharul treptat apoi galbenusurile si faina si praful de copt.Se mixeaza bine si se imparte compozitia astfel incat sa rezulte 4 foi.Se coc pe dosul tavii unse cu ulei si tapetate cu faina.
Se co foile si se lasa la racit.
Crema: se freaca margarina cu 100gr zahar si cu esenta de rom si cele 3 linguri de cacao.

                                         Se imparte crema peste foi si se pun una peste alta.
                                               Se lasa prima foaie fara crema.
                                               Se taie blatul pe jumatate....
Se pun jumatatile obtinute una peste cealalta .
                                          Se pun cele 6 linguri de zahar la caramelizat,
                                             se toarna peste prima foaie glazura .
                                 si cu un cutit inmuia in apa se fac taieturi de grosimea unei felii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu