sâmbătă, 11 decembrie 2010

'' Taiatul porcului ''

Ca in fiecare an , la inceputul lunii decembrie ne pregatim  sa taiem porcul / porcii :)) Toata lumea, rude, vecini se aduna in ograda noastra si purcedem la treaba..nici anul aceasta nu am facut exceptie, pastram traditia ..Ne-am trezit  cu noaptea-n cap si ne-am trasat unul altuia sarcini :))) Agitatie, ,,super- mobilitate'' ..ce sa mai ..ca furnicutele..harnicie mare...cafea pentru femei , cinstim cu tuica fiarta ''asasinii'' de sex masculin care au sarcrificat bietii porci.. Pe langa toate astea am mai indurat si frigul naprasnic de afara...Dar tot raul spre bine..Cu ''echipament '' impotriva frigului , am pornit pe la ora 7: 00 la treaba.Nea' macelarul a venit pregatit cu pusca,ca de ' suntem si noi in U.E.Si ne-am apucat de treaba..Am taiat carnea cubulete si am pus-o  la prajit intr-o cratita mare cu sare si usturoi ( mai spre final asa )..ca de' unde s-a mai vazut porc taiat fara celebra ''pomana a porcului '' alaturi de o mamaliga , branza si muraturi...apoi am pus la fiert carnea,capul si organele porcului pentru caltabosi , pateu si sangerete.Ajungem si la carnati..unde ne-am incurcat putin la condimente..ce sa facem tuica isi facu' efectul :)) dar ne-am scos pana in final...Una peste alta , cu frigiderul incarcat , ne pregatim pentru Craciun care , cam bate la usa!

P.S. Pentru ca mi s-a atras atentia asupra ortografiei ( si nu de catre oricine ),doamna invatatoare e cu ochii pe mine :))) am incercat sa nu fac prea multe greseli mai sus :D, mai ales ca '' imi bate licenta la usa '' ...Diacritice nu am reusit sa folosesc dar pauze cred ca am lasat peste tot :)) astept reclamatii daca mai sunt :)))



                                                       
       Celebrii carnati care se pregateau sa mearga la ''sauna''= afumatoare.
                                            Caltabosii fierti deja...
                                              Si sangeretele...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu