sâmbătă, 9 octombrie 2010

Tort de vanilie

Ingrediente: 10 oua, 22 linguri de zahar,2 esente de vanilie,3 plicuri de zahar vanilat,1 pachet de Rama,5 linguri de faina.

Blat: 5 oua se separa,albusurile se bat spuma si se adauga galbenusurile treptat,cele 5 linguri de faina,si o esenta de vanilie.Se coace intr-o tava dreptunghiulara.Cand se scoate din cuptor se taie blatul in 2 parti(pe lung) .






Sirop pentru blat: Se pun 4 linguri de apa cu 2 linguri de zahar pe foc cateva minute,se iau de pe foc si se adauga esenta de vanilie.Si insiropeaza cele 2 blaturi.

Crema: Se bat pe aburi 5 albusuri cu 12 linguri de zahar si se intind peste blaturi.Se mai dau la cuptor inca 5 minute pana se rumenesc putin.Intre timp se pun 5 galbenusuri pe aburi cu 5 linguri de zahar,se freaca pana se ingroasa,cand s-au racit se freaca margarina si se amesteca cu crema galbena treptat.Se adauga zaharul vanilat.Se pune crema galbena peste cea alba.Cele 2 parti de tort se pun unul deasupra celuilalt.Se imbraca tortul in crema galbena si se orneaza dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu