Gata cu prajiturile ''grele'' ..dupa Craciun e mai greu cu digestia...dar nici nu ne lasam de Revelion fara macar o prajitura..asa ca , tortul cu mac e perfect , mananci o felie si te bagi la somn :))) stim cu totii de proprietatile sedative ale macului..
Pentru blat avem nevoie de : 200gr mac macinat ,250 ml lapte, 6 galbenusuri, 150 gr unt (margarina), 6 linguri de zahar.
Ingredientele de mai sus se mixeaza usor.Separat se bat 6 albusuri spuma cu 6 linguri de zahar se se incorporeaza in prima compozitie.In tava tapetata cu faina se adauga compozitia si se da la cuptor.Se taie blatul racit in jumatate , pe lung .
Pentru crema : 4 oua intregi ,8 linguri de zahar, 50 ml de lapte , 4 linguri de cacao,100 gr unt.Se fierb pe aburi ouale cu zaharul si laptele,apoi se freaca untul cu cele 4 linguri de cacao.Se amesteca cu crema de aburi . Se umple blatul cu crema obtinuta si se pastreaza un sfert din crema pentru ornat deasupra.Se orneaza cu ciocolata rasa sau bomboane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu