Se fac 2 foi (de dobos) din 2-3 oua.
Blat : 100 gr margarina ,220 gr de zahar , 6 oua , 8 linguri de lapte , 1 lingurita de praf de copt ,coaja de la 1 lamaie, 1 varf de cutit de scortisoara ,220 gr de mac macinat ,2-3 linguri de faina.
Se freaca margarina cu 220 gr de zahar si cele 6 galbenusuri.Se adauga 8 linguri de lapte ,praful de copt ,coaja de lamaie, scortisoara , macul si cele 2 linguri de faina .Se bat cele 6 albusuri spuma tare si se adauga in compozitie si se amesteca bine, apoi se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Crema: 4 oua intregi , 12 linguri de zahar, zeama de lamaie , ,1 pachet de margarina.
Se fierb pe aburi ouale cu zaharul , se adauga zeama de lamaie.Se lasa la racit,si cand este rece se adauga pachetul de margarina.
Glazura : 200 gr de ciocolata menaj, 2-3 linguri de ulei.Se topeste pe aburi.
Aranjament : Se pune o foaie de dobos ,peste care se pune jumatate din crema, peste crema se pune blatul, apoi cealalta jumatate din crema , cea de-a doua foaie de dobos iar in final glazura de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu