sâmbătă, 28 august 2010

Prajitura Noaptea in Venetia

Este o prajitura mai veche,adaptata putin de mine in urma unei lipse acute de cacao din bucataria mea...

Pentru blat avem nevoie de:6 oua,6 linguri de zahar,6 linguri de faina,cacao in mod normal(eu nu am avut),1 praf de copt.

Crema: 6 oua,6 linguri de zahar,100 gr ciocolata menaj pentru topit.

Se separa cele 6 oua si se bat spuma tare albusurile,adaugandu-se treptat cele 6 linguri de zahar si mai apoi cele 6 linguri de faina,cele 6 galbenusuri  si in final praful de copt si cacao (daca aveti).Se unge o tava cu ulei si se pune compozitia la cuptor pentru 15-20 de minute.Cam asa arata blatul meu.



Intre timp puneti o cratita cu apa la fiert pentru a a bate crema in bain-marie,sau, mai popular pe aburi.Se bat ca si la blat cele 6 albusuri pe aburi de data asta,adaugandu-se treptat zaharul,se bate pana se face bezea.
Se toarna crema peste blat si mai apoi se baga la cuptor pentru inca 5-10 minute..Se adauga spuma peste blat si se intinde usor cu o spatula sau un cutit cu lama mai groasa.





Deasupra se topeste ciocolata menaj si se face glazura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu