duminică, 12 septembrie 2010

Gogosi

Ingrediente:500 g faina,25 g drojdie proaspata,150-170 ml lapte cald,3 linguri zahar,2 oua,3 linguri ulei,esenta de lamaie(sau vanilie),coaja rasa de lamaie,un praf sare.



 Intr-un bol mai mare se pune faina,3-4 linguri de lapte se amesteca cu drojdia si se toarna in mijlocul fainii,se acopera cu faina,in ploaie si se lasa la dospit,pana crapa deasupra.Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, esenta, coaja de lamaie si sarea,se pun la incalzit,intr-o craticioara pe foc.

Apoi se framanata cu maiaua si faina pana se incorporeaza bine faina,se adauga uleiul si se framanta bine.Se lasa aluatul la crescut,apoi se intinde o foaie si se portioneaza gogosile dupa preferinta,cu paharul sau diferite forme.
Se prajesc gogosile in baie de ulei,se scurg bine si se dau prin zahar pudra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu