joi, 20 ianuarie 2011

Tort cu ananas si frisca

 Trebuie sa spun ca e inventie proprie tortul asta..un tort in care avem si ciocolata ( budinca de ciocolata ) si frisca..si fructe..e un tort rapid si foarte bun.

Ingrediente : 4 oua , 4 linguri de zahar , 4 linguri de faina, 1 pliculet de praf de copt, 1 cutie de ananas , 1 plic de praf de frisca , 1 budinca de ciocolata, 750 ml de lapte ,3 linguri de gem de capsuni.

Se face un blat din cele 4 albusuri batute spuma tare.Se adauga treptat  galbenusurile,cele 4 linguri de zahar si praful de copt amestecat cu cele 4 linguri de faina.Se pune compozitia intr-o forma rotunda de tort si se da la cuptor 20 de minute.


Cand s-a racit, blatul se insiropeaza cu sucul de la ananas.


Apoi se intinde gemul de capsuni pe toata suprafata.
Apoi adaugam ananasul.

Se face budinca de ciocolata conform instructiunilor de pe plic si se lasa la racit.Cand este rece se adauga peste ananas.

Apoi se bate frisca cu 250 ml de lapte si se adauga peste tort dupa ce o lasam la firgider o ora.Se orneaza dupa preferinte.Eu am ornat cu gem ciocolata rasa si mandarine maruntite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu