duminică, 17 iulie 2011

Cod la cuptor cu legume

Ingrediente: 1 kg de peste cod, 2 rosii, 2 ardei grasi, 2 catei de usturoi, verdeata, condimente pentru peste.

Pestele se curata si se spala ( si in interior), apoi se taie rondele, se condimenteaza, si se pun intr-un vas de yena. In vas se pune ulei de masline. Peste peste se pun rosiile decojite si apoi tocate cubulete si ardeii grasi taiati tot cubulete, 1 pahar de apa si se dau la cuptor. Spre final, cand pestele este aproape gata se adauga usturoiul tocat si verdeata.

Se serveste cu mamaliga si mujdei de usturoi.


Tocanita din carne de vita

Ingrediente: 1 kg carne de vita, 3 rosii, 2 cepe, 3 ardei grasi, vegeta, piper, verdeata.

Carne se taie cubulete, si se pune la calit in 2 linguri de ulei, dupa 10 minute se adauga 1 pahar de apa si se acopera vasul cu un capac pentru a inabusi carnea. Se lasa la calit 20 de minute pana seaca apa, daca nu este fiarta carnea se mai adauga 1 pahar de apa si se mai lasa la fiert. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete, ardeiul gras taiat cubulete si cepele taiate marunt. Se lasa inca 20 de minute la inabusit dupa care se condimenteaza si se adauga verdeata.




Ardei umpluti cu carne de pui

Ingrediente: 20 de ardei (mai mici) 1 kg carne tocata de pui, 1 borcan pasta de rosii, 1 lingura de zahar, 1/2 cana orez, 1 ceapa tocata si calita, patrunjel, marar, vegeta si piper.

Ardeii se curata de seminte si se taie capatul ( ca un capacel ). Se pot pastra ''capacelele'' ca sa acoperim ardeii dupa ce ii umplem.
  Facem amestecul de carne. Carnea se amesteca intr-un bol cu orezul, ceapa calita, condimentele si verdeata. Se lasa amestecul 20 de minute acoperit si se umplu ardeii cu amestecul de carne,  deasupra se pot pune capacele ca sa acopere ardeii, sau se pot da ardeii prin faina la capat fara sa punem capacelele. Se pun ardeii  intr-un vas in care se pune pasta de rosii amestecata cu lingura de zahar iar peste se completeaza cu apa pana la varful vasului. Se dau la cuptor aproximativ 1 ora si jumatate.