sâmbătă, 23 aprilie 2011

Ciorba de burta

Ingrediente: 2 pungi de burta de vita, 4 morcovi, 2 cepe, 1 os de vita, leustean, patrunjel, smantana, 3 oua, 1 gulie, 1 radacina de patrunjel.

Se fierbe burta impreuna cu osul de vita, si apoi se taie burta de vita fidea (daca nu este deja taiata), se adauga morcovii intregi, gulia si radacina de patrunjel si se lasa la fiert pana se fierbe vita. Cand este fiarta se bat ouale cu smantana si se adauga in ciorba impreuna cu patrunjelul si leusteanul tocat.

Sarbatoarea Pastelui

 In mare graba si in asteptarea lui ''iepurila'' am reusit sa fac niste poze:)


   Vopseaua pentru oua (cu precizarea ca cea de culoare galbena nu am mai folosit-o)






 Totul pregatit, mai trebuie doar sa vina iepurasul:)


                                        Noaptea in Venetia

''Colacul lu' Pasti'':) 


                                     Rulada cu frisca si banane

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Prajitura cu ceai

Suna cam ciudat? Asa am zis si eu... dar e buna, are gust a turta dulce:) Si fiindca suntem in post merge numai bine...Reteta e cam asa..

Ingrediente: 2 cani de zahar, 2 cani de apa, 1 ceasca mica de ulei, rahat, stafide sau nuci, 1 lingura mare de gem, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu, si faina cat cuprinde.

Cele 2 cani de zahar se pun la caramelizat pana  se topeste zaharul si apoi se adauga apa si se lasa la fiert cateva minute. Se ia de pe foc si se lasa la racit ceaiul. Se adauga ceasca de ulei cand s-a racit.



Se adauga lingura de gem.( eu am pus de gem de cirese)


Se adauga si stafidele si rahatul, bicarbonatul si faina atat cat sa se formeze un aluat ca de chec.


 Se toarna compozitia in tavi cu hartie de copt.



 Se lasa la cuptor pana se rumeneste si se pudreaza cu zahar vanilinat. 





duminică, 10 aprilie 2011

Bilute din ciocolata de casa

Ingrediente: 500 gr de lapte praf, 5 linguri de cacao, 1 pachet de margarina Rama, 250 ml de apa, 250 gr de zahar, 100 gr nuca de cocos sau nuca.

Laptele praf se amesteca cu cacaua si se lasa deoparte. Separat se face un sirop din margarina, apa si zahar si se fierb impreuna ( ceva mai mult cat se fierbe ciocolata de casa normala) si apoi se toarna siropul peste compozitia cu cacao si lapte praf. Se amesteca bine si se lasa la racit. Apoi se formeaza bilute care se tavalesc prin nuca de cocos sau nuca macinata.