vineri, 25 martie 2011

Malai cu branza

Ingrediente : 2 cani de malai (fin), 1 cana de faina alba de grau, 1 cana de gris, 2 iaurturi simple, 100 ml de ulei, 1 cana de lapte, 1 praf de copt, 3 oua, coaja rasa de lamaie, 1 cana de zahar.

Se amesteca intr-un castron mai mare  faina de malai, faina de grau si grisul. Peste se adauga laptele, iaurtul si uleiul si se amesteca bine. Se adauga coaja de lamaie si praful de copt. Ouale se separa, albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si se adauga si ele in compozitie. Se amesteca usor, si se adauga intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor aproximativ o ora.














joi, 24 martie 2011

Tocanita din ficatei de pui

Ingrediente: 500 gr ficatei de pui, 2 cepe rosii, 3 catei de usturoi, 1 ardei rosu gras, patrunjel, vegeta si piper.

Se taie ficateii cubulete, se prajesc in 3 linguri de ulei de masline.





Se lasa la calit 10 minute, dupa care se adauga jumatate de pahar de apa si se lasa la prajit. Apoi se adauga legumele si se calesc impreuna cu ficateii.



Se condimenteaza si se adauga usturoiul tocat marunt.