duminică, 1 mai 2011

Spanac

Ingrediente: 1 kg de spanac, 4 catei de usturoi, 2 linguri de faina, 2 linguri de smantana, 500 ml de lapte, sare, 2 oua.

Spanacul se opareste cateva minute apoi se toaca marunt. Separat se taie cateii de usturoi marunt si se pun la prajit in 2 linguri de ulei. Cand s-au calit un pic se adauga spanacul tocat si se amesteca bine. Dupa cateva minute se adauga 2 linguri de faina, smantana si laptele si se lasa cateva minute. Se bat cele 2 oua si se pun in compozitie pe foc si se condimenteaza dupa gust.







Mancare de mazare cu carne de porc

Ingrediente: 200 gr carne de porc taiata cubulete, 1 morcov, 2 foi de dafin,1 ceapa, 500 gr de mazare, vegeta, piper, patrunjel.

Se caleste carnea in 3 linguri de ulei, dupa ce se prajeste un pic se adauga un pahar de apa, apoi ceapa taiata cubulete si morcovul taiat impreuna cu dafinul, si se lasa sa sece apa. Se adauga mazarea si se mai adauga 2 pahare de apa si se lasa se fiarba mazarea. Se condimenteaza dupa gust cu vegeta si piper si la final se adauga patrunjel proaspat.