marți, 30 noiembrie 2010

Cornulete cu branza

Ingrediente: 500 gr faina,200 ml de apa calduta,1 pachet de drojdie,sare,1 lingurita de zahar,3 linguri de ulei de masline,1 ou,350 gr branza ,100 gr cascaval ras,patrunjel tocat(optional).

Amestecam faina cu apa ,drojdia,sare,lingurita de zahar,cele 3 linguri de ulei de masline si framantam bine un aluat neted.Lasam o ora la crescut acoperit cu un prosop.Intre timp amestecam branza cu cascavalul ras si patrunjelul.
Dupa o ora se imparte aluatul in 4-5 parti (depinde cat creste),se intinde cate o foaie subtire pe masa,se taie in triunghiuri (ca la pizza)si se pune cu lingurita cate putin din amestecul de branza.Se ruleaza si se pun intr-o tava cu hartie de copt.Se bate oul si se ung cornulete cu ou.Puteti pune deasupra susan sau mac.








Fursecuri cu ciocolata si cocos

Ingrediente: 300 gr faina,100 gr de zahar,100 gr de unt moale, 1 esenta de rom,1 ciocolata cu lapte(eu am pus Milka),100 gr de cocos,1 ou,4 linguri de lapte.


Intr-un bol mixam zaharul cu untul moale.Apoi adaungam esenta de rom cu oul si laptele.Adaugam faina si amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase.Obtinem un aluat moale.Dupa ce am mixat bine dam aluatul 1 ora le frigider.
Dupa o ora,formam fursecuri ,puteti de le puneti pur si simplu ,sau sa faceti diferite forme.Eu am facut in forma de piscoturi. Le puneti intr-o tava cu hartie de copt.Le lasam 10 minute la cuptor.



                Topim ciocolata pe foc cu 2 linguri de ulei si dam fursecurile pana la jumatate prin ciocolata si apoi prin cocos.


           

duminică, 28 noiembrie 2010

CREMSNIT

Trebuie sa spun ca prajitura asta cel mai bine o nimereste o matusa de-a mea...am incercat si eu sa o fac,mi-a iesit buna (nu ca a ei) dar a fost comestibila si a mea;).Stiu vreo 3 retete de crema la prajitura asta,una cu spuma batuta pe aburi,una cu budinca si alta doar din oua.Astazi am incercat-o pe cea cu budinca,cea cu spuma urmeaza...

Ingrediente:2 foi de cremsnit din comert,4 oua,3 budinci de vanilie Dr Oetker(puteti pune si 2 dar eu prefer sa fie cu mai multa crema),1 pliculet de gelatina,1 plic de zahar pudra cu aroma de vanilie,800 ml de lapte,200 gr zahar.


Punem laptele la fiert, si amestecam praful de budinca cu 200 gr de zahar si 6-7 linguri de lapte si amestecam bine,sa nu fie cocoloase.Cand a fiert laptele turnam budinca si amestecam continuu si la foc mic pana se ingroasa. Turnam cele 4 galbenusuri frecate cu zahar,treptat.Cand o luam de pe foc punem pliculetul de
gelatina si amestecam bine.
Albusurile se bat spuma tare si se adauga peste budinca putin racita.
              Se amesteca bine si se toarna peste foaie.
        Se pune cealalta foaie si se pudreaza  cu zahar pudra.
Se lasa la frigider 3 ore,teoretic.Practic am inceput-o dupa 1 ora.



                                                            


Sarmalute cu kaizer

Ingrediente:o varza mare murata sau dulce,500 gr carne tocata,1 cana de orez,1 ceapa mare tocata marunt,patrunjel,200 gr de kaizer,foi de dafin,100 ml de sos de rosii,vegeta,piper.

In primul rand daca varza este murata se pune in apa cateva ore,daca este dulce se opareste in apa cu putin otet si sare.Se amesteca ceapa tocata cu carnea,orezul ,patrunjelul,vegeta si piperul si se amesteca bine.Se pot si cali,eu nu le-am calit de data asta.  Se iau frunzele de varza si se pune din compozitie pe fiecare frunza si se ruleaza.Se pun pe fundul cratitei frunze de varza,apoi se aseaza sarmalele cu felii de kaizer printre ele si cu foi de dafin.   Se acopera sarmalele cu apa si cu suc de rosii si dau la cuptor aproximativ  o ora jumatate.


                          
                                  .
                         
Fara o mamaliguta si smantana nu sunt sarmale...


duminică, 21 noiembrie 2010

Salam de biscuiti cu crema de cocos

Ingrediente: 500 gr biscuiti,5 albusuri,150 gr unt,150 ml de lapte,200 ml apa ,200 gr nuca de cocos,4 linguri de cacao,2 esente de rom,350 gr de zahar.

Biscuiti de zdrobesc bine.

Se face un sirop din 200 gr de zahar si 200 ml de apa.Se lasa la racit.


Peste biscuitii zdrobiti se adauga cele 4 linguri de cacao si esentele de rom.
Se adauga si siropul racit peste biscuiti.

Se adauga untul si se framanta un aluat neted.
Se intind 2 foi pentru ca vor iesi 2 rulade.Foile se intind pe o folie peste care am presarat nuca de cocos.
Trecem la crema:150 ml de lapte se fierbe.Cand a fiert il luam de pe foc si oparim cele 200 gr de nuca de cocos.Amestecam bine si lasam la racit.
Separat de bat 5 albuse spuma tare cu 150 gr de zahar si de adauga peste crema de nuca de cocos si lapte.
Se amesteca bine si se pune peste foaia intinsa.
Se pune crema de cocos peste foaie si se ruleaza usor.
Se lasa pana a 2 zi la frigider si a 2 zi sa taie cu un cutit ascutit si umed.


duminică, 14 noiembrie 2010

Prajitura cu miere

Ingrediente:150 gr zahar,100 gr unt sau margarina,100 gr cicolata menaj neagra,1 budinca de vanilie,500 ml de lapte, 2 linguri cacao,2 linguri mari cu miere ,1 ou,1 lingurita praf de copt,aproximativ 350 gr de faina.

Se pun la topit zaharul, untul si mierea.


Adaugam cele 2 linguri de cacao.
                                                                                        
    
Si oul intreg.Si amestecam usor.

   Adaugam faina cu praful de copt si framantam un aluat neted.
Imparim aluatul in 4 parti,astfel incat sa obtinem 4 foi.
Foile se coc pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se face crema din budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic.
Se imparte budinca si se pune pe fiecare foaie.
Se topeste ciocolata menaj si se face o glazura care pune deasupra.
Se lasa la racit cel putin 4-5 ore,de preferat ar fi sa fie lasata de pe o zi pe alta,foile se vor inmuia si prajitura va fi si mai aromata.